Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از فارس بارش باران پاییزی در سیزدهمین روز از مهرماه حال و هوای شهرهای استان را عوض کرده است در کنار آب‌گرفتگی و تخریب برخی منازل، مدارس 5 شهرستان استان چهاردهمین روز مهرماه هم تاکنون تعطیل اعلام شد تا دانش‌آموزان از پشت پنجره منازل شاهد بارش باران باشند.

گزارش لحظه به لحظه از اخبار بارندگی در استان‌های شمالی

00:01
قطع برق در برخی از نقاط شهری و روستایی نکا/فرماندار: خاموشی‌ها به‌زودی برطرف می‌شود

فرماندار نکا در گفت‌وگو با خبرنگار فارس بر لزوم اطلاع‌رسانی درباره پرهیز مسافران و شهروندان از تردد در حاشیه رودخانه‌ها و مناطق گردشگری در بخش هزارجریب تاکید کرد و گفت: ممکن است براثر بارندگی شدید باران و وقوع سیلاب مشکلاتی در تردد ایجاد شود که مسافران و شهروندان از تردد غیر ضروری خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالجواد توحیدی‌مقدم گفت: خاموشی‌های برخی از نقاط شهری و روستایی نکا مقطعی است و به‌زودی برطرف می‌شود.

وی با اشاره به هشدار هواشناسی افزود: ستاد مدیریت بحران در آماده‌باش کامل 48 ساعته است و تمهیدات لازم برای رویارویی با خطرات احتمالی که ممکن است براثر بارندگی شدید باران و وقوع سیلاب در سطح شهرستان ایجاد شود اندیشیده شد.

دبیر ستاد مدیریت بحران شهرستان نکا نیز با اعلام اینکه با تلاش‌های انجام شده خاموشی‌ها در برخی از حوزه‌های شهری و روستایی ادامه دارد، گفت: همه تلاش ما بر خدمات‌رسانی به موقع به شهروندان و همه مردم در شهر و روستای این شهرستان است.

سیدحسین حمزه گفت: به محض فروکش کردن بارندگی برای برقراری و اتصال برق خطوط قطع شده، اقدام می‌شود.

وی افزود: برق بسیاری از نقاط شهری و روستایی وصل شده و در برخی از موارد و مناطق خاموشی‌های مقطعی است.

00:10
مدیریت بر بحران یا مدیریت در بحران؟


سیل و سیلاب یکی از رویدادهای طبیعی است که هر ساله بر اثر تغییرات جوی ناگهانی هوا بر اثر فشار روا‌ن‌آب به‌وجود می‌‌آید اما ضرورت اقدامات پیشگیرانه قبل از وقوع این حوادث و مدیریت بر این بحران‌‌ها از مدیریت پس از وقوع سیل و خسارت‌های ناشی از آن می‌چربد.

6:47
مدارس رامسر، تنکابن و عباس‌آباد تعطیل شد

بنا به اعلام ستاد مدیریت بحران مازندران مدارس رامسر، تنکابن و عباس‌آباد در نوبت صبح تعطیل شده است.

همچنین اداره آموزش و پرورش چالوس نیز طی اطلاعیه‌ای از تعطیل شدن تمامی مدارس دو شهر چالوس و هچیرود به علت بارش شدید باران خبر داد که این تعطیلی هنوز از سوی ستاد مدیریت بحران استان اعلام نشده است

8:01

بارش 177 میلی‌متر باران در 100 دقیقه در رودسر/ بارش‌ها تا یکشنبه در گیلان ادامه دارد

محمد دادرس دقایقی پیش در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به وضعیت آب‌وهوای گیلان در ساعات آینده اظهار کرد: طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته سامانه بارشی که از بامداد امروز وارد گیلان شده، از روز یک‌شنبه به‌تدریج گیلان را ترک خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه دیلمان امروز با دمای 13 درجه سلسیوس بالای صفر سردترین نقطه استان بود افزود: دمای هوا در برخی از نقاط استان 10 تا 15 درجه‌ سردتر شده و این ناپایداری‌ها تا روز یک‌شنبه با شدت و ضعف در مناطق مختلف استان، به‌خصوص در نقاط مرکزی و شرقی ادامه دارد.

سرپرست اداره کل هواشناسی استان گیلان با بیان اینکه رکورد کم‌سابقه 177 میلی‌متر باران در زمان 100 دقیقه در ایستگاه رودسر به ثبت رسیده تصریح کرد: طبق آخرین گزارش‌های دریافتی از ایستگاه‌های هواشناسی استان، شهرستان رودسر با 222 میلی‌متر، خرجگیل اسالم با 142 میلی‌متر، لاهیجان با 94 میلی‌متر، چابکسر با 67 میلی‌متر و آستارا با 55 میلی‌متر به ترتیب دارای بیشترین میزان بارندگی در استان بودند و در کلان‌شهر رشت نیز تاکنون 30 میلی‌متر باران به ثبت رسیده است.

دادرس با اشاره به اینکه دریا فردا نیز مواج بوده و برای فعالیت‌های مرتبط مناسب نیست گفت: با توجه به ماهیت بارش‌های شدید در بازه زمانی کوتاه‌مدت، احتمال آب‌گرفتگی معابر، بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها، رانش و لغزش زمین، شکستن درختان و خسارت به تأسیسات و ابنیه در بعضی از مناطق استان وجود دارد.

سرپرست اداره کل هواشناسی استان گیلان با بیان اینکه از استقرار افراد و تجهیزات در حاشیه و حریم رودخانه‌ها پرهیز شود اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی وقوع بارش‌های رگباری و رعدوبرق تا روز یک‌شنبه مردم از قرار گرفتن در فضای باز و مناطق مرتفع خودداری کنند.

8:09
لغزنده و مه‌آلود بودن محورهای مازندران/ انسداد 2 محور فرعی/ احتمال رانش در محورهای کوهستانی مازندران

علیرضا قدمی امروز درباره آخرین وضعیت جاده‌های مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، اظهار کرد: آغاز بارش‌ها از روز گذشته ترافیک سنگینی در محورهای مازندران ایجاد کرد که مسافران به مقصدهای خود بازگشتند و در حال حاضر وضعیت عادی تردد در محورهای مازندران برقرار است.

رئیس پلیس راه مازندران اضافه کرد: همچنین به‌دلیل وقوع سیلاب جاده سلیمان‌آباد در رامسر و راه ارتباطی شیرود به تنکابن مسدود شده که مأموران راهداری درحال بازگشایی محور هستند.

این مسئول با اعلام اینکه تمامی راه‌های اصلی مازندران باز است، گفت: مشکلی در محورهای اصلی مازندران نداشتیم.

8:24

تمامی مدارس ابتدایی شهرستان نور تعطیل شد

بارش باران در شهرستان نور که باشدت همچنان ادامه دارد موجب تعطیلی همه مدارس مقطع ابتدایی اول و دوم (اول تا ششم) شد و بیشتر معابر شهری و روستایی دچار آبگرفتگی است.

معاون امور هماهنگی عمرانی فرماندار شهرستان نور با تائید این خبر اظهار کرد: در حال حاضر تنها مدارس ابتدایی شهرستان تعطیل است و مشکلی به جز آبگرفتگی معابر وجود ندارد.

رضا نائیج نوری افزود: تا کنون گزارشی از سیل، قطعی آب، برق، تلفن و ... نداشتیم و آبگرفتگی با توجه به شدت باران طبیعی است.

8:42

سقوط ۲۰۶ به رودخانه حویق در گیلان

به دنبال بارش سیل آسای باران و ورزش باد شدید از ظهر دیروز در تالش و روستاهای اطراف این شهرستان، برخی جاده ها و مسیل های شهرستان مسدود و برخی رودخانه ها نیز طغیان کردند و متاسفانه امروز موجب سقوط یک دستگاه خودروی 206 به داخل رودخانه ای در حویق شد که جان دو نفر از سرنشینان خودرو را گرفت.

کاظم رزمی در این باره در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تالش اظهار کرد: ساعت ۴ بامداد امروز یک خودرو ۲۰۶ از روی پل رودخانه حویق سقوط کرد.

بخشدار حویق با اشاره به اینکه سرنشینان این خودرو ۶ نفر بودند گفت: سه نفر از سرنشینان توسط مردم و اورژانس نجات یافتند و دو نفر متأسفانه فوت کرده و یک نفر نیز مفقود است.

8:44
از بارش 263 میلی‌متری باران در رامسر تا سفیدپوش شدن ارتفاعات بالای 3 هزار متر

سید محمدرضا رضوی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، اظهار کرد: از روز گذشته بانفوذ سامانه سرد بارشی شاهد بارش باران، رعدوبرق، وزش باد برخی مناطق شدید و کاهش دمای هوای مازندران بودیم به‌طوری‌که بیشترین بارش از ایستگاه باران‌سنجی میان‌لات رامسر با 263، نوشهر 154، بابلسر 93، دشت‌ناز 85، قائم‌شهر 66 و آمل 62 میلی‌متر بوده است.

وی با اشاره به اینکه این بارش‌ها بخش زیادی از کم‌بارشی را جبران کرد، افزود: مهم‌ترین موضوع در بحث خشکسالی بارش برف است که می‌تواند در فصل گرم سال به مشکلات کم‌آبی کمک کند.

مدیرکل هواشناسی مازندران اضافه کرد: با توجه به شدت بارندگی مردم در شهرهای رامسر، نوشهر و ساری با مشکل آب‌گرفتگی مواجه شوند.

9:10

از کشته شدن یک نفر براثر صاعقه تا روستایی که زیر آب رفت

علی‌اصغر احمدی امروز درباره وضعیت مازندران با توجه به بارش‌هایی که از روز گذشته آغاز شد در گفت‌وگو باخبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، اظهار کرد: بارش از روز گذشته تمامی شهرهای مازندران را دربرگرفت.

وی بیان کرد: براثر صاعقه یک نفر در ساری فوت شد و همچنین یک نفر در فریدونکنار در بیمارستان بستری شد که وضعیت جسمی‌اش وخیم است.

مدیرکل مدیریت بحران مازندران با اشاره به رانش بخشی از راه ارتباطی تنکابن به شیرود، افزود: در حال حاضر این محور مسدود است که مأموران درحال بازگشایی محور هستند.

احمدی به تخریب سربندی هشت واحد مسکونی در شهرهای بابل و آمل اشاره کرد و گفت: همچنین مواردی از آب‌گرفتگی منازل را داشتیم. آب وارد روستای پسنده علیای عباس‌آباد شد که مجبور شدیم بخشی از ساکنان این روستا را به مکانی امن هدایت کنند.

مدیرکل مدیریت بحران مازندران ادامه داد: از لحاظ برق دچار مشکلات قطعی از ابتدای بارندگی شدیم که با توجه به حضور مأموران شرکت توزیع برق مشکل حادی در این زمینه نداشتیم.

9:19

خسارت 1.5 میلیارد باران و طوفان یک روزه بر شبکه برق مازندران/ تکذیب فوت یک نفر براثر برق‌گرفتگی در بهشهر

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران گفت: باران روز گذشته بیش از 1.5 میلیارد تومان خسارت به شبکه توزیع برق مازندران وارد کرد.

وی درباره فوت یک نفر در شهرستان بهشهر به‌دلیل برق‌گرفتگی، گفت: هیچ گزارشی از برق‌گرفتگی از روز گذشته در مازندران نداشتیم.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران در پایان خاطرنشان کرد: تمام خطوط برقی که در تابستان ناپایدار بودند شناسایی شدند و برنامه‌ریزی برای تعمیرات اساسی در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام/

20 / 20 سیل سیل در استان های شمالی تعطیلی مدارس بارندگی در استان‌های شمالی قطع برق در برخی از نقاط شهری و روستایی نکا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سیل سیل در استان های شمالی تعطیلی مدارس بارندگی در استان های شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۳۱۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی

تین نیوز

تصور کنید برای یک روز تمام کتاب ها و مجله های دنیا بدون حتی یک تصویر منتشر شوند، در خیابان ها و کوچه هایی قدم بزنید که هیچ المان شهری و بیلبورد و تبلیغاتی در آن دیده نمی شود و رنگ و تصویر و تخیل از زندگی تان قهر کرده باشد، دنیا بدون حضور گرافیست ها همین شکل است؛ خسته کننده و یکنواخت. گرافیست ها جهان را به جای بهتری برای تماشا و زندگی تبدیل کرده اند و اگر نبودند، زندگی همان قدر کسالت بار بود که تماشای کارتون از تلویزیون سیاه وسفید.

 

۲۷ آوریل امسال مصادف با ۷ اردی بهشت، نمایشگاهی از آثار پوستر ۷۷ هنرمند از ۳۶ کشور دنیا به مناسبت هفته گرافیک با کیوریتوری بهنام رئیسیان در ساری برگزار شد. در گفت و گوی پیش رو، بهنام رئیسیان از چرایی و چگونگی برپایی نمایشگاه، گرافیک در مازندران، زیباسازی شهری در استان، مشکلات توسعه این شاخه از هنر در مازندران و این که آیا راه ورود به جهان هنر صرفا از دانشگاه می گذرد یا نه؛ می گوید.

۷۷ هنرمند جهانی در مرکز مازندران

به گفته رئیسیان گرافیک ایران الهام گرفته از لهستان است که در گذر زمان، با حذف و اضافه به گرافیک ایران تبدیل شده، بارزترین عیار سنجش این اثرگذاری نیز در تفکر و آثار هنرمندان قدیمی ایرانی دیده می شود؛ فضاهایی پر شده با عناصر بصری درهم تنیده و انتقاد از مینیمالیسم.

این دانش آموخته هنر، درباره چگونگی برگزاری نمایشگاهی با شرکت هنرمندانی از سراسر جهان در مرکز استان می گوید: ۱۷ سال فعالیت تخصصی در حوزه طراحی پوستر و گستره مراودات با سراسر دنیا بستری شد برای جلب اعتماد و همکاری با هنرمندان جهانی تا آثاری را طراحی و به این نمایشگاه ارسال کنند. مکاتبات مان نزدیک به یک ماه طول کشید و درنهایت ۷۷ آرتیست از ۳۶ کشور جهان در دو بخش فیزیکی و مجازی این نمایشگاه شرکت کردند. تعدادی از آثار در قالب پوسترهای کاغذی و برخی هم به صورت ویدئوپروژکتور نمایش داده می شود. برای نمایش هم به قول همکارم «چه جایی بهتر از ساری!»، برای من ساری مرکز جهان است.

رئیسیان در ادامه به جایگاه ساری در گرافیک ایران می پردازد: به واسطه کارم در ده ها شهر و استان حضور داشتم. ظرفیتی که در ساری وجود دارد در هیچ جای دیگری وجود ندارد و اگر آرتیست های ما کوتاهی می کنند نباید تصور کنیم که ساری ظرف مناسبی برای توسعه گرافیک نیست. در ۴ سال گذشته فضا را امیدوارکننده تر دیدم، من با اکثر هنرمندان استان در ارتباطم و می بینم که کم کم به ساری برگشته اند و به فکر کار در این جغرافیا هستند. خب این مساله حتی اگر در حد حرف هم باشد امیدوارکننده است.

برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی

در دنیای امروز برندینگ شهری به عنوان یکی از راه های توسعه و رونق اقتصاد شهرها بر پایه منابع بومی و داخلی شناخته می شود، اگر نگوییم تمام، اما بخش بزرگی از بار برندینگ بر دوش گرافیست ها است. رئیسیان درباره استفاده از المان ها و نقوش بومی در برندینگ شهری می گوید: در کشورهای کوچک تری مثل عراق، فلسطین یا کره جنوبی برگزاری نمایشگاه های پوستر به رشد شهرها و اقتصاد بومی منطقه کمک کرده است، به طور کلی تصویر زودتر و راحت تر از کلمه روی ذهن مخاطب اثر می گذارد و از طرف دیگر ماندگاری بیشتری هم در حافظه دارد، به این معنا که مخاطب با دیدن آن نشانه، تصویر یا المان به یاد مقصد می افتد و این تداعی به نهادینه شدن تصویر برند و گسترش آن در جهان کمک می کند.

این هنرمند مازندرانی تماشای آثار شهری را نوعی برندینگ دانسته و ادامه می دهد: افراد با دیدن یک اثر هنری که موضوع آن «ساری» یا «مازندران»است در تعامل با موضوع قرار می گیرند و در تداوم ارتباط بصری، اثرگذاری لازم برای ایجاد وفاداری در حافظه مخاطب شکل می گیرد، در نتیجه مخاطب عادی بعد از مدتی به مخاطب فعال تبدیل می شود. یکی از راهکارهای ماندگاری در حافظه مخاطبان استفاده از تصویر و نماد است، مثل مجسمه های شهری، نقاشی دیواری و عناصر بصری ای که یادآور مقصد در ذهن مخاطب باشد. المان های تصویری و نقوش بومی مازندران قابلیت بسیار زیادی برای استفاده در فضای شهری و بصری دارند اما متاسفانه چنان که باید از آنها استفاده نکرده ایم.

«میدان ساعت» ظرفیت بالقوه برندینگ شهری

به اعتقاد رئیسیان گرافیک مازندران با میدان ساعت شناخته می شود، نمادی که کمتر موردتوجه قرار گرفته ، وی دراین باره اظهار می کند: پتانسیل ساری بسیار بالاتر از حدی است که دیده می شود و این مساله ای است که خود من خیلی با آن درگیرم. تا به حال ۴ یا ۵ پروژه رایگان به شهرداری تحویل دادم تنها به دلیل تعلق خاطری که به این شهر داشتم؛ اما توجهی نکردند و اجرا هم نشد. قصد گلایه ندارم ولی من این شهر را خانه خودم می دانم اما در آن غریبم، این همان ناامیدی است که در نسل هنرمندان ما ریشه دوانده، هنرمندانی داریم که آثارشان به خارج از کشور فروخته می شود اما در همین شهر ناشناس مانده اند.

در زیباسازی شهری ضعیف هستیم

از رییسیان درباره زیباسازی شهری مازندران و نقاط ضعف آن می پرسم، در پاسخ می گوید: ببینید همان طور که یک فرد عادی نمی تواند در کار پزشک ابراز عقیده کند، درباره زیباسازی شهری هم همین امر مصداق دارد، باید افراد واجد صلاحیت در این مساله قدرت انتخاب و اعمال نظر داشته باشند. در جامعه ما هنر با نگاه سرسری مورد قضاوت قرار می گیرد و این تصور وجود دارد که طراحی و اجرای آثار شهری از عهده همه برمی آید.

به نظر می رسد یک سر این ماجرا به تغییر ذائقه عمومی و سازگاری مردم با آن چه که در فضای شهری با آن مواجه اند بازمی گردد، تغییری که نه یک شبه، بلکه در گذر زمان اتفاق افتاده، این هنرمند در پاسخ به این سوال که آیا ذائقه عمومی به تماشای آثار سطحی عادت کرده یا نه؛ می گوید: خب بدیهی است که ما در زیباسازی شهری دچار ضعف هستیم، اما من درصدی خود هنرمند را مقصر می دانم. هنر به خلق اثر محدود نیست و بسیاری از مباحث در کشور ما مطرح نمی شود، در تمام دنیا علاوه بر طراحی، پرزنت هم اهمیت دارد. درواقع چگونگی ارائه اثر در تغییر ذائقه عمومی اثرگذار است، هنرمند باید مخاطب را با اثر خوب و چرایی اهمیت دادن به آن آشنا کند. شخصیت عادی آنچه که می خواهد را طلب می کند اما هنرمند می تواند تغییر ایجاد کند. مخاطب با دیدن اثر هنریِ خوب، به مرور با معیارهای ارزش گذاری آشنا می شود و تغییر ذائقه عمومی اتفاق می افتد.

هنرمند ساروی ادامه می دهد: در شهرهای بزرگ تر متولیان و مسئولان هنر به وظایف شان آگاهند و تعامل لازم میان نهادهای فرهنگی، هنرمندان و مخاطبان آثار هنری به واسطه همین آگاهی شکل می گیرد. قصدم این است بگویم این امر اشتباهی یک طرفه نیست و من به عنوان هنرمند باید با جامعه مخاطبان، مسئولان و افراد فعال این حوزه تعامل داشته باشم.

به عقیده رئیسیان بخشی از ضعف های این حوزه به عدم تعامل جامعه فرهنگی مازندران برمی گردد: چند سال قبل نمایشگاهی با مشارکت ۲۰ آرتیست از سراسر جهان با موضوع اختصاصی «ساری» در اداره کل فرهنگ و ارشاد مرکز استان برگزار کردم. ببینید اهمیت قابل توجهی دارد که از ۲۰ کشور دنیا، آرتیست ها پوستر اختصاصی برای ساری و مازندرانی که هرگز آن را ندیده اند، خلق کنند. تصور کنید شخصی از اندونزی پوستری از میدان ساعت ساری طراحی کرده در حالی که هرگز این بنا را ندیده، این قدرت تصور و هنر دست آنها است که حتی من ساروی هم نتوانستم آن را تصور کنم.

خب این فرصت طلایی به راحتی از دست رفت، چطور؟ مسئولان همان زمان قول بیلبورد شهری دادند و من هم پیگیر کار شدم، اما توجهی نشد و از کنار نمایشگاهی با این دستاورد به راحتی عبور کردند. بعد از نمایشگاه آثار در جای دیگری اکران نشدند و این فرصت به راحتی از دست رفت. انتظار زیادی نداشتم جز این که مردم از این زیبایی بصری استفاده کنند. بحث بر سر نمایشگاه نیست! بلکه توجه به ساری اهمیت دارد.

هنرمندان در میانه راه کنار می کشند

رئیسیان درباره جایگاه گرافیک مازندران در کشور می گوید: در حال حاضر نمی توانم بگویم ما استانی شاخص در این هنر هستیم. با استان های زیادی کار می کنم و متوجه شدم دانشجویان و هنرجویان مازندران دانش بیشتری نسبت به دیگر استان ها دارند و می توان آینده خوبی برای شان متصور شد؛ اما به دلیل نبود حمایت بعد از این که تا اندازه ای به جلو حرکت کردند، در میانه راه کنار می کشند.

او با ابراز امیدواری نسبت به آینده هنر در مازندران اظهار می کند: به عقیده من گرافیک در ساری سال ها است که مرده اما با تلاش اساتید و هنرمندان می توانیم انتظار تغییر در آینده ی هنر مازندران داشته باشیم. از طرف دیگر روند کار اداری در مازندران نسبت به استان های دیگر طولانی تر و با فیلترهای بیشتر انجام می شود که باعث دلسردی هنرمندان می شود.

این هنرمند خاطره ای از مشکلات اداری نمایش آثار هنری در استان نقل می کند: چند سال قبل نمایشگاهی در تهران داشتیم که همان نمایشگاه در مازندران با حذف ۴۰ درصد آثار برگزار شد، چطور در یک کشور برای یک مساله واحد، قوانین استان به استان تغییر می کند؟ هنرمندان به من اعتماد کردند و باید پاسخگو بودم که چرا آثارشان در مازندران قابل نمایش نیست.

او در ادامه می گوید: در مشهد، زاهدان و بسیاری شهرهای دیگر نمایشگاه برگزار کردم اما فقط در مازندران این اندازه از سختگیری وجود دارد، به نظرم بین مخاطبان مازندرانی و باقی استان ها نباید تفاوت و تبعیضی قائل شد. در کشورهای دیگر هنرمندان با فکر آزاد کار می کنند و به همین دلیل جریان های هنری شکل می گیرند و رشد می کنند. با محدودیت ها نمی توان ایده پردازی کرد و در ادامه هنرمند حذف می شود.

«کار دست» همچنان مهم تر

جهان با شیب تندی به سوی دیجیتالیزه شدن حرکت می کند، اما در این میان «کار دست» واژه ای است که با گذر زمان نه تنها اعتبارش را از دست نداده، بلکه هر روز طرفداران بیشتری پیدا کرده، رئیسیان اهمیت اثری که با دست خلق شده و تفاوت آن با آثار دیجیتالی را این طور بیان می کند: تجربه کاری من در کشورهای مختلف نشان می دهد که حتی در رقابت های بین المللی، اثری که با دست خلق شده امتیاز بیشتری دارد. چه بدانیم و چه ندانیم، حین کار با دست بخشی از احساسات و عواطف ما به مدیوم خلق اثر منتقل می شود و کار دست، به نوعی اثر انگشت هنرمند در بیان عواطف و افکار او به شمار می آید. به نظرم هر کدام از شیوه های خلق اثر ویژگی ها و ارزش های خاص خود را دارند اما اثر دست امتیاز بیشتری دارد.

استمرار و تعامل، رمز بقای هنرمند

برای بخش بزرگی از جامعه راه هنرمند شدن از دانشگاه می گذرد، رئیسیان درباره اهمیت تحصیلات دانشگاهی در شکل گیری شخصیت هنرمند و اندیشه او می گوید: من یکی از افرادی هستم که مخالف فکر کردن به این که کجا و در چه دانشگاهی درس می خوانید هستم. برای من چندان تفاوتی ندارد که دانشگاه برویم یا نرویم. معتقدم سه اصل خواستن، تعامل و استمرار در شکل گیری شخصیت هنرمند و بقای او در جامعه هنری اثرگذارتر از ورود به دانشگاه است. به شخصه از مکاتبات و تعاملاتم با هنرمندان دیگر بیشتر یاد گرفتم تا حضور در فضای دانشگاهی، مساله مهم استمرار است و اهمیتی ندارد در کدام دانشگاه درس می خوانیم، خودم در هنرستان دانش آموز قدرتمندی نبودم اما استمرار رمز موفقیتم بود. ببینید با پیشرفت علم و تکنولوژی یادگیری آسان تر شده، فضای اینترنتی، برنامه ها و اپ های متنوعی در دسترس مان قرار دارد. ممکن است تعدادی هم ناامید باشند اما به نظرم باتوجه به در دسترس بودن منابع آموزشی در دنیای امروز، عدم یادگیری تنها یک بهانه است.

او در پایان تاکید می کند: ۵۰ درصد هنر، خلق اثر و باقی ارتباط هنرمند با جهان پیرامون اوست، بدون این ارتباط تفکر هنری تکمیل نمی شود و به همین دلیل معتقدم باید با جامعه درون و بیرون ارتباط داشته باشیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • چرا مدارس خوزستان تعطیل شدند ؟
  • بارش‌های رگباری بهاره در راه کردستان
  • هوای ایلام از عصر امروز بارانی می‌شود
  • بارش‌های رگباری بهاره در راه کردستان است
  • با افتتاح نیروگاه زباله‌سوز، معضل زباله ساری حل می‌شود
  • شوراها در تحول دیپلماسی اقتصادی باید نقش آفرین باشند
  • ۶ کشته براثر ریزش کوه و صاعقه در افغانستان
  • ‌فارس از امروز بارانی می‌شود/ تگرگ و صاعقه در راه است
  • توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل